Konferensaktiviteter 2018-07-01T11:37:19+00:00

Konferensaktiviteter

Aktiviteterna är många gånger minst lika viktiga som själva konferensen då de ökar förståelsen för varandra, förbättrar samarbetet & stärker gruppen.
Nedan presenteras våra populära aktiviteter där ni kan välja mellan rafflande tävlingar, avslappnande SPA vistelser & kunskapsutvecklande aktiviteter.
Ni har även möjligheten att skräddarsy ert eget team building paket där ni själva kombinerar aktiviteter & måltider.

Boka Team building

Teambuilding – Heldag

EN GARANTERAD SUCCÉ

Teambuilding – Heldag

Det bästa för en välmående arbetsgrupp är att investera i ett event som svetsar samman gruppen. Deltagarna skrattar, äter, provar fiskpedikyr och relaxar tillsammans under en heldag. Fyllda av ny energi och inspiration kommer de att leverera på topp!

Ni kommer direkt vid ankomst få höjd adrenalinnivå när ni får ta er an de spännande tävlingsstationerna i gårdskampen. Därefter avnjuter ni en dignande lunchbuffé innan ni glider in i SPA-avdelningen. Där får ni njuta av spa-bad och välgörande bastuhetta. För den som vill och vågar väntar ett kallbad som fullständigt drar andan ur den som doppar sig.

Våra hungriga garra rufa-fiskar väntar ivrigt på att få attackera era fötter och äta upp alla döda hudceller medans ni kiknar av skratt i samband med denna fantastiska upplevelse.

10:00-16:00
Pris från: 850:-/person exkl. moms

Boka Team building heldag

Följande ingår:

 • Gårdskampen

 • SPA-access

 • Fiskpedikyr

 • Gårdsbuffé

 • Eftermiddagsfika

Konferensaktiviteter/Teambuilding

8-KAMP I STALLMILJÖ

Gårdskampen

Himmelsby Gårdshotell erbjuder en annorlunda aktivitet som utspelar sig i stallmiljö. Strategiskt placerade finns tävlingsstationer som utmanar utövarna att ge allt för att vinna det åtråvärda GÅRDSPRISET. Här får ni prova på prickskytte, kraftslag, precision och bedömningstävlingar. Passar alla som har en uttalad tävlingsinstinkt.

Gårdskampen är den optimala aktiviteten för konferensbesökarna. Vi garanterar en häftig upplevelse som ni sent ska glömma.

Tidsåtgång: 1-2 timmar
Pris:  395:- /person exkl. moms

 1. Saps – Per
 2. Baks & Co – Janne
 3. Headmaster Grennaskolan – Dan
 4. Stena Recycling – Jonas
 5. Combytec – Stefan
 6. Sadelmakarens Förskola – Sara
 7. Skanska Sverige – Andreas
 8. Configura – Nicklas
 9. Vadstena kommun – Mikael
 10. Tekniska Verken – Thomas
 11. Mjölby kommun – Christian
 12. Borago – Tony
 13. Ahlsells – Marcus
 14. Cybercom Sweden – Patrik
 15. Industrikompitens & Skill – David
 16. Ticnet – Alex
 17. Skanska Sverige – Daniel
 18. APP Start-Up
 19. Arla Foods – Timo
 20. Vadstena kommun – Tommy
 21. SECTRA – Stefan M
 22. GDL Transport – Rikard
 23. Väderstad AB – Matheiu
 24. Ung Komp Linköping – Niklas
 25. Verisure – Christoffer
 26. Online Voices Europé – Anders
 27. Sterisol – Christian
 28. Riksbyggen – David
 29. Mjölby Kommun – Robert
 30. XMReality – Nicklas
 31. Familjecenter – Caroline
 32. Toyota – Lauri
 33. Bixia – Anders
 34. Atlas skolan – Kenneth
 35. Tyresö kommun – Thomas
 36. Toyota – Fiona
 37. Region Östegötland Ryggkliniken – Ola
 38. MAX – Mario
 39. Vifolkaskolan – Karin
 40. SAAB – Lars
 41. Friskis & Svettis – Christer
 42. Väderstad AB
 43. Rehabgruppen / Rörelse och hälsa – Urban
 44. Folktandvården Berga – Ingela
 45. Primetex – Mikael L
 46. Saab Group – Rikard
 47. Relacom – Patrik
 48. Länsstyrelsen Östergötland – Mikael
 49. Motala kommun Platengymnasiet – Petra
 50. Region Östergötland Psykiatripartner – Kalle

UNIK JAKTUPPLEVELSE

Jaktsimulator

SimWay HUNT är en av världens ledande jaktsimulatorer. Utvecklad i nära samarbete med Håkan Dahlby, Olympisk medaljör i skytte (dubbeltrap) 2012, har den allt man kan önska.

Här får ni testa på jakt i många olika former, allt från fågeljakt till älg, vildsvin och björn. Utmana kollegorna i tävlingar på tid eller varför inte i dueller? Detta är en upplevelse som bara måste testas och passar perfekt till er konferens.

Tidsåtgång: 2 timmar
Pris:  395:- /person exkl. moms

GRUPPÖVNINGAR

Teambuilding

Vi anordnar teambuildings övningar som garanterat kommer att få personalgruppen att öppna upp, bjuda på skratt & komma närmare varandra.
I paketet ingår tre valfria samarbetsövningar.

Tidsåtgång: 2 timmar
Pris:  195:- /person exkl. moms

Välj 3 av följande teambyggande aktiviteter:

 1. Vem ska vara först?

Här skall deltagarna med endast kroppsspråk och ögonkontakt som hjälp lösa frågan om vem av dem som skall vara först i olika givna kategorier.

 1. Namnbyte

Här hälsar deltagarna på varandra men i samma stund byter de namn. Ett namnbyte sker sedan vid varje ny hälsning och målet är att få tillbaka sitt eget namn.

 1. Mänsklig kedja

Med ryggen mot varandra och en hand mellan benen bildas denna kedja som endast kan lösas upp genom att alla deltagarna kryper genom den tunnel som bildas mellan benen.

 1. Akrobatik med stil

Indelade i små grupper får man som uppgift att endast ha ett visst antal händer och fötter i marken.

 1. Ballonglek

Hållandes varandras händer i en ring är uppgiften att medan ballongen färdas runt så får den inte nudda golvet.

 1. Minnas namn

En deltagare börjar med att säga sitt namn och ett intresse. Nästa person måste nu upprepa detta samt bygga på med sitt eget namn & ett intresse o.s.v.

 1. Hula hula

Deltagarna står i en ring och håller varandras händer. Nu måste alla deltagare ta sig igenom en rockring utan att släppa händerna.

 1. Gruppindelning med gemensamma nämnare

Deltagarna får mingla runt och själva dela in sig i grupper med en gemensam nämnare. Ex. alla har varit på en plats eller har en speciell idol.

 1. Masken

Ett par går ihop. Den främre blundar och den bakre styr utan ord men med handklappningar och skall med en kram ansluta nästa person. Målet är att länka samman alla personerna till en enda lång mask.

 1. Falla fritt

I små grupper skall man stå i ring med en person i mitten som sedan skall falla fritt fram och tillbaka i ringen. Efter en stund byter man plats och en ny person får stå i mitten.

 

Boka Team building
Boka Team building
Boka Team building

Relax & SPA

SPA-avdelningen

– Konferensens höjdpunkt

Himmelsby Gårdshotell erbjuder en fantastisk SPA-upplevelse.
Varma pooler, flera olika bastubad, kallbad samt relax.
Skön avkoppling efter en effektiv konferens.
SPA access ingår i alla konferenspaket med övernattning & går att boka till som ett perfekt avslut på en dagkonferens.

Tidsåtgång: 3 timmar
Pris: Ingår vid konferens med övernattning, i övrigt 395:-/person exkl. moms

Fiskpedikyr

Fiskpedikyr

– En upplevelse utöver det vanliga

Överraska konferensdeltagarna med ett besök i vårt unika Fisk-SPA. Den omåttligt populära Doktor Fisk ger en grundlig pedikyr som ger era fötter nytt liv.

Fiskmassagen ökar blodcirkulationen i fötter och underben och döda hudceller avlägsnas effektivt av doktorsfiskarna. I varje akvarium finns mängder med Dr. Fiskar som väntar på att ge er en fantastisk pedikyr. Känslan kan beskrivas som pirrande. Det gör absolut inte ont och även mycket kittliga personer kan njuta av behandlingen. En levande peeling som överträffar det mesta inom modern fotvård.

Regelbunden fiskpedikyr har goda effekter på blodcirkulationen i fötter och underben. Micromassagen som fiskarna ger är en unik behandlingsform.

Tidsåtgång: 30 min
Pris: 295:-/person exkl. moms

Vårt unika Fisk-SPA är en helt naturlig metod för att få friska och välvårdade fötter. Vi använder Garra Rufa fiskar som suger och nibblar bort dina döda hudceller och samtidigt ger en lätt och avslappnande massage. Fiskarna har inga tänder, så du kan lugnt luta dig tillbaka och avnjuta behandlingen. Vid ert besök får ni uppleva en fiskpedikyr som ni sent ska glömma. Kom gärna 15 minuter innan er bokade tid. Det behövs lite förberedelser i form av fottvätt innan fiskarna får sätta igång behandlingen.

Vårt behandlingsrum

Behandlingsrum för upp till 8 personer I vårt stora behandlingsrum finns det plats för upp till 8 personer. Bänkarna är högre än vanliga stolar så vi rekommenderar att man är smidig och rörlig för att kunna få behandling. Behandling är inte möjlig för personer som har svårt att röra sig eller sitter i rullstol.

Förberedelser inför ert besök hos oss

 • Kom klädd i vida byxor som går att vika upp till knäna.
 • Det är viktigt att ni inte har smort in benen med olja eller lotion samma dag som ni kommer till oss. Fiskarna mår inte bra av de ämnen som finns i dessa produkter.
 • Om ni har målade tånaglar är det viktigt att ni inte tar bort färgen med aceton innan ert besök. Det går bra att få behandling med målade tånaglar.

Så här går behandlingen till

Behandlingen börjar med att fötterna tvättas i varmt rinnande vatten, så att tänka på är att man måste kunna vika upp byxorna (för er som bokat SPA-Paket går det bra att komma till behandlingen i badrock). Därefter är det dags att låta fiskarna göra underverk med dina fötter. Du sätter dig bekvämt och placerar dina fötter i det varma vattnet. De små tandlösa fiskarna kommer direkt och börjar nibbla/nafsa bort torr hud och lämnar frisk, mjuk och fin underliggande hud kvar. Känslan är lite pirrande och mycket behaglig. Det kan jämföras med att doppa fötterna i kolsyrat vatten. Nu är det bara att njuta och fascineras av de små underverken som frenetiskt jobbar med dina fötter. Fisk-SPA är en mycket skonsam och hälsosam peeling och micromassage av dina fötter. Blodcirkulationen stimuleras och resultatet blir mjuka, silkeslena och varma fötter. Dessutom har fiskarna ett enzym i sin saliv som påstås ha läkande effekt. Sedan urminnes tider har de små Garra Rufa fiskarna använts i medicinskt syfte.

Avstå från Fiskpedikyr

 • Om ni har oläkta sår
 • Om ni har nagel- eller fotsvamp eller vårtor
 • Om ni behandlas med liktornsplåster eller andra starka ämnen. Behandlingen måste varit avslutad minst en vecka innan ert besök.

Fisken – Genuin Kangal, Garra Rufa eller Doctor Fish

Kangal fisken; Garra Rufa på latin och som även kallas Doctor Fish upptäcktes för flera hundra år sedan. Fiskarna lever i sin naturliga miljö i varma källor i Mellanöstern. Lokalbefolkningen upptäckte att fiskarnas nibblande hade en rad goda hälsoeffekter. Sedan en lång tid tillbaka har fiskarna behandlat människor för diverse hudåkommor t.ex. eksem och psoriasis. De har rengjort och mjukat upp människors hud i århundraden. Garra Rufa är en unik fisk som lärt sig leva i ogästvänliga vatten med en hög temperatur på 35-40 grader. Fiskarna livnära sig på bl.a. döda hudceller från djur och badande människor. Fiskarna används idag världen över inom hälsovård och skönhetssalonger som skönhets peeling för kroppen. Fiskarna producerar enzymer i sin saliv som är bra för hudens celldelning. Under behandlingen ger fiskarna en behaglig micromassage som stimulerar blodcirkulationen i fötterna/händerna. Fiskarna har inga tänder utan nibblar/nafsar bort döda hudcellerna. De angriper aldrig frisk och levande vävnad. Något att lägga märke till är att fiskpedikyren är en helt och hållet smärtfri behandling. De flesta tycker att det ger en behaglig, kittlande och pirrande känsla. Man kan säga att fiskpedikyren liknar en lätt massage.

Upptäckten

En historia om hur fiskpedikyren startade som behandlingsmetod: En herde hade skadat sin fot. Ute på min vandring stötte han på en varm källa där han stoppade ner sin skadade fot. Fiskarna började direkt nibbla i såret. Herden märkte efteråt hur snabbt såret läkte och berättade vitt och brett om sin upplevelse av de helande fiskarna. Snart började folk från vida omkring att besöka källan med allehanda hudbesvär. I Turkiet har fiskarna under lång tid använts som behandlingsmetod för eksem och andra hudbesvär. Forskningen har kommit fram till att Garra Rufa fisken utsöndrar ett slags enzym, diathanol, som optimerar hudens förnyelse.

Vanliga frågor och svar

Vad exakt innebär behandlingen?
De flesta människor upplever torr och fnasig hud på fötterna. Många tillbringa mycket tid med att smörja och fila för att försöka åtgärda detta. Våra fiskar avlägsnar effektivt den döda huden så att den friska underliggande huden kommer fram. Samtidigt om fiskarna smörjer upp fötterna med sin saliv så att de blir lena och mjuka.

Hur känns det?
Man kan likna behandlingen vid känslan av att sätta ner fötterna i kolsyrat vatten. Eller som att foten vaknar. En härlig vibrerande känsla som till och med den mest kittliga person upplever som fantastisk.

Är behandlingen hygienisk?
Behandlingsprocessen är fullständigt ofarlig och helt ren. Vattenkvalitén övervakas fortlöpande. Vattnet cirkulerar konstant och filtreras genom en avancerad reningsprocess.

Kan jag få några sjukdomar?
Nej, absolut inte! Fiskarna överför inte några sjukdomar till människor. Vi har de bästa filtreringssystemen för att garantera största möjliga säkerhet och hygien för båda kunder och personal.

Äter Garra Rufa något annat än död hud?
Fisken matas med speciellt foder för att säkerställa att de är friska och trivs i miljön.

Kunskapsutveckling

UTRUSTA PERSONALEN MED

Livräddande kunskap

Vi erbjuder livräddande utbildning i HLR, DHLR samt första hjälpen & luftvägsstopp.
På anläggningen finns två sjuksköterskor som jobbar som instruktörer. Kompetenskort utdelas efter genomförd & godkänd kurs.

HLR

– Hjärt Lungräddning

Kursen innehåller:

Klicka på rubrikerna för att läsa mer

 • Varför hjärt- lungräddning
 • De första kritiska minuterna
 • Kedjan som räddar liv
 • Kontrollera livstecken
 • Skapa öppen luftväg
 • Larma på rätt sätt
 • Hjärt-lungräddning vid hjärtstopp
 • Praktisk övning HLR
 • Information stabilt läge
 • Praktisk övning stabilt läge
 • Lägga en medvetslös person i stabilt sidoläge

Tidsåtgång: ca 2 timmar

Antal deltagare: 6-18

Fika ingår
Startkostnad: 4000:-
Pris/deltagare: 225:-
Priserna är angivna exkl. moms

DHLR

– HLR med defibrillator

Kursen innehåller:

Klicka på rubrikerna för att läsa mer

 • Varför hjärt- lungräddning
 • De första kritiska minuterna
 • Kedjan som räddar liv
 • Kontrollera livstecken
 • Skapa öppen luftväg
 • Larma på rätt sätt
 • Hjärt-lungräddning vid hjärtstopp
 • Praktisk övning HLR
 • Information stabilt läge
 • Praktisk övning stabilt läge
 • Lägga en medvetslös person i stabilt sidoläge
 • Information om hjärtstartare
 • Praktisk övning med hjärtstartare
 • Information om luftvägsstopp
 • Praktisk övning luftvägsstopp

Tidsåtgång: ca 3 timmar

Antal deltagare: 6-18

Fika ingår
Startkostnad: 4000:-
Pris/deltagare: 275:-
Priserna är angivna exkl. moms

DHLR Plus

– DHLR & första hjälpen

Kursen innehåller:

Klicka på rubrikerna för att läsa mer

 • Varför hjärt- lungräddning
 • De första kritiska minuterna
 • Kedjan som räddar liv
 • Kontrollera livstecken
 • Skapa öppen luftväg
 • Larma på rätt sätt
 • Hjärt-lungräddning vid hjärtstopp
 • Praktisk övning HLR
 • Information stabilt läge
 • Praktisk övning stabilt läge
 • Lägga en medvetslös person i stabilt sidoläge
 • Information om hjärtstartare
 • Praktisk övning med hjärtstartare
 • Information om luftvägsstopp
 • Praktisk övning luftvägsstopp
 • Allergiska reaktioner
 • Blödningar
 • Brännskador
 • Chock
 • Diabetes
 • Egenvård
 • Epilepsi/kramtillstånd
 • Kem- & frätskador
 • Stick- & skärskador
 • Stroke

Tidsåtgång: ca 3,5 timmar

Antal deltagare: 6-18

Fika ingår
Startkostnad: 4000:-
Pris/deltagare: 350:-
Priserna är angivna exkl. moms